U bent hier

Tools

Hier zijn enkele tools ter beschikking die je alvast een stapje in de goede richting laten zetten. Wij raden aan om deze tools pas te gebruiken na het volgen van onze workshops, zodat je over voldoende achtergrond beschikt om op de juiste wijze met deze tools aan de slag te gaan.

  1. Test je eigen leidingstijl: hier kan je nagaan of je eigen leidingstijl succes kan hebben bij sterke en (hoog)begaafde werknemers
  2. Planningstool: Hoe kun jij als leidinggevende het potentieel van je sterke en (hoog)begaafde werknemers meer naar boven laten komen? 
  3. De 10 don’t do’s: Als je graag het potentieel in je (hoog)begaafde werknemers naar boven laat komen, dan geven we je hier een lijstje van 10 eigenschappen van leidinggevenden waarop hoogbegaafden vaak afknappen
  4. Gesprekstool: Hoe ga ik een gesprek aan met een medewerker waarvan ik vermoed dat hij/zij meer in zijn mars heeft dan hij/zij laat zien?
  5. Stappenplan: Hoe begin ik er als leidinggevende aan binnen mijn bedrijf?
  6. Een (hoog)begaafde werknemer in mijn team wat nu?
  7. Herkenningstool – opvolgingsfiche: Heb je het vermoeden een (hoog)begaafde werknemer in je team te hebben? Dan kan deze tool je helpen om een samenvatting te maken van de punten die jij toeschrijft aan zijn/haar (hoog)begaafdheid.
  8. Herkenningstool: checklist
  9. Hoe kan ik mijn (hoog)begaafde werknemer beter begrijpen?
  10. Uitdagingstool: Heb je het vermoeden een (hoog)begaafde werknemer in je team te hebben die uit is op meer uitdaging? Deze tool kan jouw helpen om voor hem/haar uitdagende opdrachten te bedenken.