U bent hier

Zie mij niet als een bedreiging

Een collega leidinggevende van een (hoog)begaafde persoon beschrijft in een voorbeeld hoe hij zijn (hoog)begaafde collega als bedreigend ervaart en wat dat met hem doet.  

 

Wij leiden met 2 een bedrijf en we hebben samen besloten om een projectleider waar we beiden in geloven te promoten tot afdelingshoofd. Het was mijn idee en mijn (hoog)begaafde collega kon er zich in vinden. Wij hadden samen uitvoerig besproken hoe we het gingen aanpakken want de jobinhoud van het aanstaande afdelingshoofd was behoorlijk ambitieus. Zoals altijd had mijn (hoog)begaafde collega tijdens deze bespreking heel wat bedenkingen en kritische aanvullingen bij de aanpak. Voor mij komt dat steeds zeer bedreigend over.  

Ik heb naar mijn gevoel het voorstel zeer goed uitgewerkt en ik heb er zeer goed over nagedacht. Gedurende een halfuurtje stel ik mijn idee voor. Mijn (hoog)begaafde collega luistert zeer aandachtig. Hij hoort het verhaal trouwens voor de eerste keer. En dan gebeurt het. Zoals altijd stelt mijn (hoog)begaafde collega aan het einde van mijn verhaal 2 à 3 vragen. Het zijn slechts 2 à 3 vragen, maar ik zit vast. De zwakke punten in mijn betoog liggen bloot en de twijfel komt bij mij naar boven. Ik begrijp niet hoe hij dit kan, hoe hij er telkens in slaagt om onvoorbereid zo gestructureerd en raak te kunnen analyseren.  

Het heeft mij een maand gekost om het voorstel uit te werken. Ik worstelde hierbij met een aantal onvolkomenheden die ik niet kon duiden. Ik heb mijn voorstel bij een aantal mensen getoetst om deze keer bij mijn (hoog)begaafde collega niet door de mand te vallen. Ik doe mijn betoog en dan opnieuw hetzelfde verhaal. Rake vragen en pijnpunten komen onmiddellijk aan het licht en ik sta met mijn mond vol tanden. Dit overkomt mij nooit, zelfs niet bij mijn grootste klanten. Mijn (hoog)begaafde collega daarentegen slaagt er telkens opnieuw in.

Na enkele terechte bedenkingen van zijn kant beslissen we toch om ervoor te gaan. Nu hoor ik van het aanstaande afdelingshoofd dat mijn (hoog)begaafde collega met hem volgende week een afspraak heeft. Hij had mij wel verteld dat hij dat graag eens met de betrokkene wou bespreken, maar verder hadden we het er niet over gehad. 

Het zweet breekt bij mij uit en volgende vragen laten mij niet meer los: Wat gaat mijn (hoog)begaafde collega met hem doen? Wat gaat hij bespreken?

Ik functioneer niet meer. Ik kan geen pen meer vastnemen. Ik heb een bedrijf van een 50-tal werknemers samen met mijn (hoog)begaafde collega van nul uit de grond gestampt op 15 jaar tijd. Wij hebben heel wat grote klanten in ons bestand die ik allemaal overtuigd heb met ons samen te werken, maar mijn hoogbegaafde collega is de enige die mij in 2 minuten tijd met de grond kan gelijk maken. Hij ziet altijd onmiddellijk mijn tekortkomingen. Wat als hij dat tijdens het geplande overleg ook gaat doen met het toekomstige afdelingshoofd?  

Na het overleg spreek ik mijn (hoog)begaafde collega aan over mijn angsten. Hij is zeer verwonderd over mijn twijfels en angsten. Waarom zou ik dat doen? Ik wou de visie van het aanstaande afdelingshoofd eens horen in een niet formele context. Ik sta hier om kritisch te zijn tegenover u, om u te helpen, om ervoor te zorgen dat we samen zo ver mogelijk geraken. Gebruik mijn ideeën en inzichten en zie mij aub niet als een bedreiging.

 

In deze casus heeft het zien van een bedreiging na verloop van tijd geleid tot een (hoog)begaafde persoon die zich volledig heeft teruggetrokken en uiteindelijk in een burn out is beland.