U bent hier

Joke over anders voelen

Tijdens een team building weekend, kreeg onze groep een presentatie over accountability, het opnemen van verantwoordelijkheid voor eigen werk. Dit was een heel erg boeiende presentatie over een onderwerp dat me van nature uit al inspireerde.

Om me beter te kunnen focussen, heb ik de neiging te doedelen. Ik was hier druk mee bezig toen ik ineens heel hard aangepakt werd door onze manager. Er werd me in het bijzijn van de hele groep verweten dat ik geen team speler was en dat ik me moest schamen dat ik niet meer interesse toonde voor het onderwerp en niet meer appreciatie voor moeite en tijd vanuit het bedrijf om me dit aan te bieden. Er werd gedreigd met represailles als ik niet beter oplette en zelfs gezegd dat ik uit de zaal zou gezet worden. Mijn gedrag was in zijn ogen onbetamelijk en de groep niet waardig.

Hoewel ik duidelijk aangaf dat het onderwerp me wel degelijk boeide en ook kon aantonen dat ik elk woord gehoord had, had mijn manager er geen oren naar. Ik ben de rest van het team building event met de nek aangekeken door mijn collega’s. Mijn uitleg dat ik doedelde om me beter te kunnen concentreren werd niet aangenomen en dat ik inderdaad kon aantonen dat ik alles gehoord en ook onthouden had, werd totaal genegeerd.

In hun ogen kon het niet dat iemand én kon doedelen én kon luisteren tegelijkertijd, terwijl ik dat nu net nodig had om extra focus te houden voor een onderwerp dat me heel erg boeide.