U bent hier

wees eerlijk en authentiek

Het aantal (hoog)begaafde werknemers die hun job verlaten omwille van politieke spelletjes, niet de juiste informatie krijgen, verborgen agenda’s detecteren of vriendjespolitiek is hoog.

In onderstaand voorbeeld geeft Carlo, een graduaat elektromechanica een voorbeeld van wat hij hieronder verstaat en wat dit bij hem teweeg brengt.

Ik heb al enkele bazen gehad. Het moeilijkste voor mij zijn zij, die een verborgen agenda tonen. Wat ik daar mee bedoel is moeilijk om uit te leggen. Als (hoog)begaafde bezit je de eigenschap een goed geheugen te hebben. Ik werkte in 1 van mijn laatste functies binnen een ingenieursbureau als afdelingshoofd. Er was een jonge kerel die pas aangeworven was, en waar ik van overtuigd was dat hij heel veel capaciteiten had. Hij werd aangenomen om in mijn team te werken. Ik vond dat de jongen echt heel veel capaciteiten bezat dus stelde ik aan mijn rechtstreekse baas en mijn collega afdelingshoofd van een andere afdeling voor hem ook te laten meedraaien in een project op de afdeling van mijn collega. Mijn collega wou dit helemaal niet. Zijn afdeling draait enkel op zeer ervaren ingenieurs en draagt een grote moeilijkheidsgraad, wat juist de reden was van mijn voorstel. Ik heb echt aangedrongen omdat het naar mijn gevoel in het belang van de jongen en in het belang van het bedrijf was dat deze jongen zijn groeipotentieel moest aangesproken worden. Na veel discussie kwam er uit de bus dat hij bij mij 1 groot project meedeed, daarnaast kreeg hij bij mijn collega enkele kleine taken binnen 2 projecten. Ik zou de mentor worden van deze jongen. Dit zouden we 6 maanden proberen en dan vervolgens evalueren en bijsturen. Er werd ook afgesproken dat hij in het project in mijn groep zeker tot het einde zou meedraaien omdat zijn rol daar van cruciaal belang was om dit project tot een goed einde te brengen. Mijn collega geloofde niet in de capaciteiten van de jongen en was eigenlijk wat teleurgesteld met het resultaat. Na 6 maanden kwam er een evaluatie en het bleek dat mijn collega ineens laaiend enthousiast was. De jongen presteerde zeer goed en mijn collega wou hem meer gebruiken. Dat was voor mij geen probleem. Iemand met potentieel moet doorgroeien. De jongen zelf gaf duidelijk aan dat hij een groei zag zitten, maar hij wou zeker nog met mij werken omdat hij nog niet genoeg opgeleid was en niet genoeg ervaring had om in de andere groep volledig mee te draaien. In overleg met mijn baas werd er afgesproken dat hij bij mij het project zou afwerken (nog 3 maanden te gaan) en vervolgens zou overstappen naar de andere groep. Mijn baas was er helemaal voor te vinden en feliciteerde mij omdat ik voor deze talentvolle jongen een grote meerwaarde had betekend en voor hem door het vuur was gegaan. Een week later kreeg ik zonder uitleg te horen dat de jongen al was verplaatst naar de afdeling van mijn collega en dat het project binnen mijn groep moest overgaan met een nieuwe aanwerving.

Mijn baas en mijn collega kennen elkaar blijkbaar al heel lang en ook privé. Het doet dan ook de ronde dat mijn collega maar moet pinken met zijn oog en geregeld krijgt wat hij wilt. Ik heb dit met dit voorval aan den lijve moeten ondervinden en het vertrouwen in mijn baas was weg.

Het resultaat van dit voorval samen met nog een aantal kleine voorvallen van dezelfde aard was dat zowel de talentvolle jongen, ook (hoog)begaafd, en Carlo na 6 maanden gezamenlijk zijn opgestapt.